تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش ریسک سکته مغزی زنان
رژیم غذایی مدیترانه ای که عمدتا شامل ماهی، میوه، مغزیجات آجیلی، سبزیجات و لوبیا بوده و از مصرف گوشت و محصولات لبنی در آن اجتناب می شود، دارای فواید متعددی برای حفظ سلامت است.
دکتر «فیو مینت»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آبردین اسکاتلند، در این باره می گوید: «تغییرات ساده در عادات رژیم غذایی می توانند تاثیرات سودمندی در رابطه با کاهش سکته مغزی داشته باشند.»
مینت در ادامه افزود: «برخی اجزای موجود در رژیم غذایی مدیترانه ای بر کاهش ریسک سکته در زنان در مقایسه با مردان تاثیر بیشتری دارد. اما هنوز مشخص نیست چرا ریسک سکته در مردان با پیروی از این رژیم غذایی کمتر نمی شود.»
محققان در این مطالعه، داده های جمع آوری شده از بیش از ۲۳ هزار مرد و زنان در رده سنی ۴۰ تا ۷۷ سال را بررسی کردند. این شرکت کنندگان به مدت ۱۷ سال تحت نظر بودند.
محققان دریافتند در مجموع پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای، ریسک سکته را تا ۱۷ درصد کاهش می دهد. با تفکیک جنسیت ها مشخص شد کاهش این ریسک در زنان ۲۲ درصد و در مردان ۶ درصد است.
تحقیق قبلی نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند ریسک بیماری قلبی، دیابت نوع۲، ابتلا به برخی سرطان ها، چاقی و زوال مهارت های فکری را کاهش دهد.