تغذیه پس از سکته مغزی
ارسال شده در ژانویه 11, 2021
سکته مغزی علل مختلفی دارد، از نقایص آناتومیک گرفته تا بیماریهای قلبی، حتی برخی بیماریها و علل عفونی نیز میتوانند عامل ایجاد آن باشند، صرفنظر از علل آن، مهم این است که بدانیم بیمار قدرت بلع دارد یا خیر. در صورتی که همسر شما هنوز قدرت بلع دارد میتواند از یک برنامه غذایی متعادل از تمامی گروههای غذایی استفاده کند.
اما نکاتی است که مخصوصاً در سنین بالا یعنی بالای 70 سال باید به آن توجه شود:
- بیمارتان باید از زیاده خواری پرهیز کند.
- تنوع غذایی بویژه گروههای غذایی شامل میوهها و سبزیجات، همچنین گروه لبنیات بسیار مهم هستند، چون در این افراد دفع کلسیم از ادرار زیاد میشود، چنانچه نمیتواند از لبنیاتی مانند شیر استفاده کند، حتماً با پزشک متخصص وی صحبت کنید تا جایگزینی مناسب برای آن برنامهریزی شود.
– خودسرانه مولتی ویتامین تجویز نکنید، برخی از مولتی ویتامینها ممکن است برای بیمار شما مفید نباشند.
– در زمینه استفاده از مکمل هایی مانند امگا 3 نیز خیلی باید دقت کرد، باید توجه داشته باشید که چنین مکمل هایی با داروهای دیگر تداخل نداشته باشند، در صورت مصرف،توجه به میزان دوز آنها نیز الزامی است.
-چنانچه بیمارتان دچار تحلیل ماهیچهای شده است حتماً باید تحرک را در برنامه روزانه وی قرار دهید حتی چند قدم راه رفتن با واکر یا با کمک دیگران بسیار کمک کننده خواهد بود.
نوشته پیشنهادی: با مصرف روزانه ۸ ماده غذایی، سکته مغزی را از خود دور کنید