خطر سکته مغزی پس از شستشوی سر در آرایشگاه
سندروم سالن زیبایی، مشکل نادر اما خطرناکی است که به دلیل خم شدن سر به عقب ایجاد میشود. در آرایشگاهها و بعد از اصلاح سر، معمولا آرایشگرها اقدام به شستشوی موهای مشتری میکنند. در این حالت، روشوییهایی که در چنین محیطهایی تعبیه شدهاند، به گونهای هستند که سر از قسمت پشت گردن روی لبه آن قرار میگیرد و سر به عقب خم میشود.
به گزارش ایندیپندنت، به گفته محققان، این سندروم خطرناک زمانی رخ میدهد که با خم شدن گردن به سمت عقب، یکی از عروق اصلی گردن کشیده و پاره میشود که در نتیجه باعث انسداد جریان خون به مغز یا ایجاد لختههای خونی میشود و خونرسانی به مغز را محدود میکند.
پزشکان معتقدند که احتمال بروز چنین سندرومی بسیار کم است ولی هر از گاهی این مشکل ممکن است رخ دهد. از عبارت «سندروم سالن زیبایی» اولین بار در دنیا در سال ۱۹۹۳ استفاده شد. این سندروم بعد از مشاهده ۵ مورد جداگانه در زنان ۵۴ تا ۸۴ ساله شناسایی شد که بعد از مراجعه به آرایشگاه و شستشوی سر به بیمارستان مراجعه کرده بودند. ۴ نفر از این زنان دچار سکته مغزی شدند که منجر به آسیب دائمی مغز شد.
مرد ۴۵ ساله ای که پس از مراجعه به آرایشگاه و اصلاح دچار سکته مغزی شده بود، در این باره می گوید: پس از مراجعه به آرایشگاه و اصلاح با سردردهای دائمی دست و پنجه نرم می کردم و پس از مراجعه به پزشک از وجود لخته های خونی در مغزم آگاه شدم.
پزشکان درباره چگونگی بروز این بیماری در این شخص می گویند : سندرومی که وی به آن مبتلا شده پس از مراجعه به سالن های زیبایی ظاهر شده و باعث ایجاد لخته های خونی در مغز می شود. این سندروم، سندرومی نادر اما خطرناک است و زمانی بروز می کند که شخص سر خود را برای شست و شو به عقب خم می کند. در سالن های زیبایی و آرایشگاه ها برای شست و شوی سر جهت کوتاه کردن مو یا رنگ کردن در ابتدا به شست و شوی موها می پردازند. به همین دلیل شخص باید سر خود را در محل روشویی که دارای شکل خاصی است و سر برای شست و شو باید به عقب خم شود، قرار دهد و قسمت پشت گردن باید کاملا روی لبه روشویی قرار گیرد.
محققان مرکز بیمارستان ملی اعصاب و جراحی اعصاب در لندن معتقدند، این سندروم زمانی بروز می کند که شخص باید برای شست و شوی موهایش، گردن خود را به سمت عقب کشانده و در نتیجه باعث پاره شدن عروق اصلی گردن و بروز لخته های خونی می شود که خون رسانی به مغز را با مشکل مواجه می کند.
محققان معتقدند تعداد افرادی که به این سندروم مبتلا می شوند بسیار محدود هستند اما این سندروم در نوع خود قابل توجه است. محققان از این سندروم با عنوان beauty parlour syndrome یاد می کنند که برای اولین بار در سال ۱۹۹۳ میلادی توسط پزشک امریکایی با نام Michael Weintraub استفاده شد. این سندروم پس از مشاهده در موارد جداگانه و بین زنان ۵۴-۸۴ ساله ای شناسایی شده بود که به سالن های زیبایی مراجعه کرده بودند.
نوشته پیشنهادی: کشف راز اصلی بروز سکته قلبی و مغزی