کاهش احتمال حمله قلبی و سکته مغزی در زنان شیرده
ارسال شده در ژانویه 6, 2021
محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس با بررسی حدود 290 هزار زن در چین دریافتند شیردهی احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را تا 10 درصد کاهش میدهد. محققان معتقدند شیردهی سبب تنظیم مجدد سوخت و ساز بدن، پس از زایمان می شود. این مطالعه همچنین نشان میدهد شیردهی با کاهش احتمال فشار خون بالا و دیابت همراه است و مدت زمان شیردهی با این دو عارضه رابطه مستقیم دارد.
محققان معتقدند زنانی که نوزاد خود را شیر میدهند، معمولا شیوه زندگی سالمتری دارند. از طرفی در طول شیردهی هورمون اکسیتوسین ترشح میشود. یکی از عوارض ترشح این هورمون، شل شدن عروق خونی میشود.
نتیجه یک تحقیق در اسپانیا که چندی پیش صورت گرفت نشان میدهد یکی از اثرات شیردهی، کاهش درد ناشی از عمل سزارین است. این مطالعه استرس و هیجات منفی را یکی از دلایل افزایش درد مزمن در ناحیه عمل جراحی سزارین میداند که با شیردهی کاهش مییابد.
محققان معتقدند نتیجه چنین مطالعاتی مادران را برای شیردهی تشویق میکند. کاهش خطر ابتلا به دیابت بارداری، کاهش احتمال عود ام اس و سرطان سینه، از دیگر مزایای شیردهی به نوزاد است. سازمان جهانی بهداشت (WHO) بر اساس بیانیهای تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر به مدت 6 ماه را برای رشد و سلامت نوزاد ضروری می داند.
نوشته پیشنهادی: قند خون بالا و ارتباط آن با سکته قلبی یا مغزی