آمپول طلایی مهار سکته مغزی

براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، سکته های مغزی سالانه بیش از 15 میلیون نفر را در جهان مبتلا می کند که یک سوم آنان به این علت فوت می کنند، عده ای دچار عوارض شدید می شوند و 5 میلیون نفر از آنان می توانند به زندگی عادیشان برگردند و اینها افرادی هستند که در 3 تا 4 ساعت اول سکته، برای درمان به بیمارستان ها انتقال یافته اند.
 
کارشناسان معتقدند، سن بالا، پرفشاری خون و استعمال سیگار، بیماری های عروق کرونر قلبی، دیابت، کلسترول بالا و مصرف داروهای خوراکی پیشگیری از بارداری، از مهم ترین عوامل مستعدکننده سکته های مغزی است.
از معضلات سکته مغزی، تکرارشوندگی آن است، تا جایی که 32 درصد سکته ها تکرار می شود که بیانگر آن است در مورد این بیماران نه اقداماتی در حوزه پیشگیری های اولیه انجام شده و نه پیشگیری های ثانویه برای پیشگیری از تکرار سکته به عمل آمده است.
بیماری های ارثی مانند بالا بودن چربی خون به صورت فامیلی و بسیاری از بیماری های قلبی مادرزادی در سنین پایین، می توانند باعث ایجاد سکته مغزی شوند.

ولی سکته ای که به علت تصلب شرایین به وجود می آید، معمولاً در سنین بالای 50 سال رخ می دهد. ‏

بررسی ها نشان داده است جوانانی که دچار سکته مغزی می شوند، زندگی پر استرسی داشته اند. زیرا استرس های ناگهانی و شدید می تواند باعث گرفتگی عروق شود و در یک لحظه خون رسانی به مغز را مختل کند و در نهایت سکته اتفاق بیفتد.‏
آمپول طلایی برای سکته مغزی اگر وقت را از دست ندهیم سکته مغزی قابل درمان است زمان طلایی ۳ ساعت نخست بروز سکته است در واقع اگر به موقع تشخیص داده بشه و به مرکز درمانی منتقل شود مریض می‌توان با درمان وریدی یعنی تزریق آمپول آرتیپیک یک داروی ضد لخته است آیا خارج کردن لخته با دستگاه در زمان طلایی مانع ایجاد معنویت بیمار و از بین رفتن کیفیت زندگی شود
زمان طلایی برای تزریق r-tPA و کاهش عوارض در بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک زیر ۴,۵ ساعت است و پس از این زمان تزریق دارو هیچ تاثیری در کاهش عوارض ناشی از سکته مغزی ندارد.
به محض مشاهده علایمی نظیر کج شدن عضلات صورت، ضعف حرکت بازو و اختلال تکلم در افراد خانواده خود سریعا با اورژانس تماس گرفته و وضعیت بیمار را اطلاع دهند تا بیمار سریعا به مراکز منتخب درمان سکته مغزی انتقال داده شود.