بهترین غذاها برای کمک به بهبودی سکته مغزی
بهترین غذاها برای کمک به بهبودی سکته مغزی
ما قصد داریم بهترین غذاهایی که برای بهبودی بیماران سکته مغزی مناسب هستند و همگی با علم حمایت می شوند را معرفی کنیم.
اگر به دنبال یک رژیم غذایی سالم برای بیماران سکته مغزی هستید این غذاها را بعد از مشورت با پزشک در برنامه غذایی ایشان بگنجانید.
اما قبل از این که غذاها را معرفی کنیم، بطور خلاصه توضیح می دهیم که چرا این غذاها به بهبودی از سکته مغزی کمک می کنند.
غذاهایی که به بهبودی سکته مغزی کمک می کنند از طریق افزایش تولید BDNF یا فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز اثر می کنند.
بی دی ان اف یک سوخت قوی برای بهبودی سکته مغزی است چون نوروژنز یا ایجاد نورون های جدید در مغز را افزایش می دهد.
نوروژنز با نوروپلاستیسیته فرق دارد.
نوروپلاستیسیته بازسازماندهی مغز است اما نوروژنز رشد سلول ها و راه های عصبی جدید برای جبران آسیب ناشی از سکته مغزی است.
بنابراین اگر می خواهید سلامتی مغز و بهبودی از سکته مغزی را تسریع کنید، لازم است غذاهایی که معرفی می شوند را در برنامه غذایی خود اضافه کنید.
۱- از مصرف چربی اشباع شده و قند اجتناب کنید.
تحقیقات نشان می دهند که چربی اشباع شده و قند مقدار بی دی ان اف، نوروپلاستیسیته، و یادگیری را کاهش می دهند. بنابراین باید از این غذاها در برنامه غذایی بیماران سکته مغزی اجتناب کرد چون خوردن غذاهای حاوی چربی اشباع شده و قند مقدار بی دی ان اف را کاهش می دهد و توانایی مغز را برای رشد سلول های مغزی جدید از بین می برد. بعلاوه، چربی اشباع شده و قند باعث افزایش وزن می شوند که یک عامل خطرزا برای سکته مغزی است.
چگونه چربی های اشباع شده و قند را از برنامه غذایی بیماران سکته مغزی حذف کنیم؟
غذاهای زیر دارای چربی اشباع شده هستند و بنابراین از خوردن این غذاها اجتناب کنید:
■ کره، خامه، پنیر
■ گوشت گاو و بره
■ پوست مرغ
■ سوسیس
■ روغن پالم
از مصرف قند به هر شکلی و تحت هر نامی حتی ارگانیک اجتناب کنید.