آنتی اکسیدان ها بخصوص در طی بهبودی از سکته مغزی هنگام تمرین دادن مغز اهمیت دارند.
وقتی سلول های مغز یا نورون ها کار می کنند موادی به نام رادیکال های آزاد تولید می کنند. این رادیکال های آزاد می توانند برای سایر سلول ها مضر باشند. آنتی اکسیدان ها برای مقابله و جلوگیری از اثرات مضر رادیکال های آزاد اهمیت دارند.
میوه ها و سبزیجات منابع مهم آنتی اکسیدان ها هستند. میوه ها و سبزیجات از لحاظ رنگ به ۵ طبقه تقسیم می شوند:
♡ قرمز (گوجه فرنگی، توت فرنگی، هندوانه)،
♡ بنفش/آبی (آلو، انگور بنفش، بادمجان)،
♡ نارنجی (هویج، آناناس، پرتقال)،
♡ سبز (اسفناج، کیوی، سیب سبز)،
♡ سفید/قهوه ای (گل کلم، سیب زمینی، پیاز)
هر رنگی حامل مواد شیمیایی است که فیتوکمیکال نامیده می شوند. رنگ میوه ها و سبزیجات و اثرات مفید آنها برای سلامتی و مبارزه با بیماری ها به دلیل وجود این فیتوکمیکال ها است.
اصل “تنوع” کلید اطمینان از تامین همه آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن است.
بنابراین، هر روز چیزهایی میل کنید که در طیف “رژیم غذایی رنگین کمانی” هستند یعنی میوه ها و سبزیجات از همه رنگ های رنگین کمان