سکته های مغزی در مواقعی که گردش خون به مغز متوقف شود و یا کاهش پیداکند رخ می دهد. در صورت وقوع سکته های مغزی، مغز اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت نمی کند و سلول های مغزی شروع به مردن می کنند. دراین مواقع می توان گفت سکته مغزی موردی اورژانسی است و نیازمند اقدامات فوری درمانی است.
متاسفانه سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در ایران و پنجمین علت در دنیا است؛ این بدان معنی است که سکته مغزی قابل درمان است و تنها نیازمند امکانات کافی است.
از جمله علائم ابتدایی سکته مغزی به طور خلاصه می توان به اختلال تکلم، کج شدن صورت و ضعف بازو اشاره کرد.
سکته مغزی موردی حاد است که نیازمند دخالت اورژانس می باشد و فرد بیمار حتما باید به وسیله آمبولانس های شهری به مراکز درمانی که توسط پزشک اورژانس تشخیص داده می شود به نزدیک ترین بیمارستان برای انجام اقدامات درمانی منتقل شود.
در سکته مغزی به دلیل اینکه مغز دچار آسیب می شود و در هر لحظه احتمال صدمه بیشتری به سلول های مغزی وجود دارد، لذا این اورژانس وآمبولانس است که می دانند چه بیمارستانی برای درمان مناسب است؛ گفتنی است افراد در برخورد با این موارد باید از هر گونه دخالت در امور پزشکی خودداری کرده و با پزشکان اورژانس نهایت همکاری را به عمل آَورند.
سکته مغزی تا سه ساعت قابل درمان استرئیس انجمن سکته مغزی ایران در خصوص سکته مغزی حاد نیز چنین بیان می کند: سکته مغزی حاد به معنی آن است که فرد دچار اختلال تکلم، ضعف بازو و کج شدن صورت شده است؛ گفتنی است که زمان در درمان سکته مغزی بسیار مهم است و باید گفت سکته مغزی تا ۳ ساعت قابل درمان است.