محققان اسپانیایی گفتند: میوه، سبزی، آجیل و روغن زیتون، سطح متوسط ماهی و مرغ مانع از ایجاد سکته مغزی می شود.
دکتر رامون «استروچ» از گروه داخلی کلینیک بیمارستان در بارسلونا، اسپانیا و دکتر «مارتینز گونرالس» در گروه طب پیشگیری بهداشت عمومی دانشگاه کلینیکا در ناوارا گفتند: افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای بهره بردند خطر سکته مغزی در آنها کاهش یافت.
محققان اسپانیایی گفتند که آنها این تحقیقات را بر روی 7447 شرکتکننده که اجازه مصرف کالری زیاد بدون ورزش را داشتند، انجام دادند.
شرکت کنندگان در این تحقیقات بi طور تصادفی یکی از سه رژیم غذایی را تعیین کردند.
رژیم غذایی مدیترانهای، محتوی آجیل، روغنزیتون، ماهی و مرغ، با لبنیات کم،گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده و یا شیرینی، مکمل های روغن زیتون و یک رژیم غذایی مدیترانهای محتوی آجیل و رژیمغذایی کم چرب، از جمله نان، سیبزمینی و ماکارونی بود.
محققان، شرکتکنندگان را در سنین 55 تا 88 ساله را به مدت 5 سال پیگیری کردند. تمام افراد در معرض خطر بالای بیماریهای قلبی بودند اما هیچ کدام مشکلات قلبی و عروقی در زمان آغاز تحقیقات نداشتند.
این تحقیقات که در مجله پزشکی نیوانگلند به چاپ رسید، افرادی که گفته بودند از رژیم غذایی کم چرب بهره برده بودند و افرادی که از رژیم مدیترانه ای غنی از روغن زیتون برخوردار بودند را باهم مورد مقایسه قرار داد.
نتایج نشان داد که افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای بهرمند شده بودند تا 46 درصد خطر سکته مغزی در آنها کم شده است.
در رژیم مدیترانهای مواد غذایی گیاهی فراوانی دارد؛ مثل میوه، سبزیجات، نانها و دیگر مواد تهیه شده از غلات، سیب زمینی، حبوبات و دیگر دانهها.
غذاها از موادی تهیه میشود که تازه و فصلی هستند؛ در همان منطقه روییده و کمترین فرایند در حین پخت روی آنها صورت میگیرد.
میوههای تازه در این رژیم به عنوان دسر روزانه مصرف میشوند. شیرینیهای دارای شکر تغلیظ شده یا عسل چند بار در هفته مصرف میشوند.
روغن زیتون از منابع اصلی تأمین کننده چربی رژیم است. محصولات لبنی، خصوصاً پنیر و ماست روزانه به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.
ماهی و مرغ به میزان کم یا در حد متوسط مصرف میشوند. یک تا 4 عدد تخم مرغ در هفته مصرف میشوند و گوشت قرمز به میزان کم مصرف میشود.
تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش ریسک سکته مغزی زنان